Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Renovation of House in Chau Doc – A Project by Nishizawa Architects
Modern

Renovation of House in Chau Doc – A Project by Nishizawa Architects  

Living in a quality life alongside the flood-prone area easy not something anyone would have thought about. Like obviously, you don’t know when nature will act harshly. However, three families living with their children’s house in Chau doc, Vietnam not only thought about it but took an action for that. How? Let’s see.

house in Chau doc

Source: adsttc.com

house in Chau doc

Source: adsttc.com

house in Chau doc

Source: cloudinary.com

house in Chau doc

Source: aliyuncs.com

house in Chau doc

Source: happynest.vn

house in Chau doc

Source: pinimg.com

They contacted Nishizawa Architects and told everything about the situation and their needs. Nishizawa Architects is a Siagon-based studio led by Shunri Nishizawa located in Ho Chi Minh City.

house in Chau doc

Source: adsttc.com

house in Chau doc

Source: wp.com

house in Chau doc

Source: cloudinary.com

house in Chau doc

Source: cloudfront.net

house in Chau doc

Source: pinimg.com

house in Chau doc

Source: archilovers.com

Chau Doc is a border town close to the Cambodian boundary developed along the Mekong River’s branch. It takes 7 hours of traveling from Ho Chi Minh city by bus and ferry to finally arrive in this town with the environmental surrounding.

Chau doc Vietnam

Source: adsttc.com

Chau doc Vietnam

Source: baanlaesuan.com

Chau doc Vietnam

Source: wp.com

house in Chau doc

Source: mooool.com

Nishizawa architects

Source: pinimg.com

Nishizawa architects

Source: imgix.net

After examining the surrounding and examining the lifestyle of locals, Nishizawa came to the common ground of fetching raw materials from surroundings and creating an outlook and interiors of houses complying with the local standards and regionality.

Chau doc Vietnam

Source: cloudinary.com

Chau doc Vietnam

Source: adsttc.com

Nishizawa architects

Source: aliyuncs.com

Nishizawa architects

Source: mooool.com

Nishizawa architects

Source: wp.com

Nishizawa architects

Source: archilovers.com

Nishizawa architects

Source: pinimg.com

Nishizawa architects

Source: adsttc.com

According to the architects, the area has divided into several layers: 1) floating houses on the river, 2) an embanked road on two sides with main traffic for locals 3) plenty of pilotis houses on the other side of the road extended by the small private bridges, 4) last one, endless greenery of rice fields.

Chau doc Vietnam

Source: adsttc.com

Chau doc Vietnam

Source: adsttc.com

Here the pilotis houses are combined with stone or concrete columns on the ground and timber frames with corrugated metal panels. This area had height limitation up to the extent to save it from flood and limited dimensions for the use of timber frames as they follow the local daily floor-sitting lifestyle. 

Chau doc Vietnam

Source: pinimg.com

Nishizawa architects

Source: re-thinkingthefuture.com

As said the architects learned the deep culture of the people living there and then designed the reconstruction of three houses in Chau doc. Let’s look at the details of the project:

Project Name: Houses in Chau Doc

Location: Chau Doc, Vietnam

Year: 2017

Architect: Nishizawa Architects

As described to Archdaily by Nishizawa Architects, the project focused on three new architectural prospects apart from using locally available timber and corrugated metal panels:

Nishizawa architects

Source: vietcetera.com

Nishizawa architects Source: pinimg.com

Nishizawa architects

Source: urbanistnetwork.com

1) To invert the roof shape from an ordinal-roof into a butterfly-roof in order to open the interior space to the surrounding environment, and then cover all the site by 3 butterfly-roofs in different heights.

Nishizawa architects

Source: pinimg.com

Nishizawa architects

Source: aliyuncs.com

2) To hang up rotating metal windows from end to end at the big openings between each roof and façades to adjust the amount of sunlight and natural wind.

Nishizawa architects

Source: ex-cdn.com

Nishizawa architects

Source: adsttc.com

3) To replace all the internal solid walls into movable partitions to create one big continuous space.

Nishizawa architects

Source: adsttc.com

The main aim of integrating these three principles was to admire contemporary space with all the natural elements like sunlight, wind, water, soil, and plantings. To retain the regional culture the exterior wall was constructed using concrete but the woven bamboo pattern was blended.

Nishizawa architects

Source: adsttc.com

This way the Nishizawa architects helped three families to have a quality living with the cultural touch and spirit in the existing houses in Chau doc. For more information on such amazing and successful projects, visit ArchitecturesStyle. 

Related posts

Leave a Reply

Required fields are marked *